Депутатът и зам.- председател на Народното събрание Иван Иванов ще пристигне днес в лясковското село Добри дял, за да се срещне и разговаря с ученика Павлин Иванов, който през последните дни набра голяма популярност в социалните мрежи, предаде "Дарик".

18-годишният младеж записа клип, с който изразява протеста си към управляващите заради безразличието им към емиграцията и бедността.

Павлин сподели, че баща му е починал, а майка му вече 10 години живее в Италия, за да осигури препитанието на семейството си. Павлин живее с брат си и баба си, но тъгува по майка си, която вижда едва две седмици в годината.

Възмутен от безработицата и безпаричието на българина, ученикът решил да запише видео, в което да сподели своето мнение. В него Павлин през сълзи говори и за хората, принудени да търсят препитание в чужбина. Той прави и съпоставка на депутатските заплати и пенсиите. “Нашите баби и дядовци взимат по 180 лв., с които да си платят тока, водата и лекарствата, без които не могат да живеят. За депутатите тази сума е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец”, казва в своето обръщение Павлин.

Той призовава народните представители да осигурят повече работни места, за да се върнат в родината българите, борещи се за препитание в чужбина. Видеото е гледано от хиляди хора, трогнати от личната история на ученика.