На 21 март от 20 часа за първи път в България пристига The Dire Straits Experience - супергрупа, която включва оригиналните членове на „Дайър Стрейтс“ - легендарния саксофонист Крис Уайт и виртуозния барабанист Терънс Рийс. 
Концертите на групата се разпродават за броени дни по целия свят. Преди да изнесе неповторимия си спектакъл в Русе с най-доброто от творчеството си през годините, бандата ще зарадва феновете си във Великобритания, Холандия и Белгия. В Югоизточна Европа е предвиден само един концерт и мениджмънтът на „Булстрад Арена“ успя да се пребори за него с промоутъри от Букурещ.
Преди 35 години дебютират началните акорди на „Sultans Of Swing“ и светът се запознава с един невероятен китарист и автор на песни в лицето на Марк Нопфлър - ражда се музикалната вселена на „Дайър Стрейтс“.
Бандата се раздели преди повече от 20 години, но ни завеща каталог с някои от най-великите композиции и музикални изпълнения в рок историята. Славата им продължава да расте: продажбите от над 120 милиона албума нараства непрестанно, докато младите фенове тепърва откриват музиката и се присъединяват към впечатляващия брой последователи на бандата.
Сега феновете на „Дайър Стрейтс“ имат уникалната възможност да чуят на живо неподвластните на времето и болезнено красиви песни на бандата. Едно незаменимо изживяване за милионите фенове, докоснали се до музиката на една от най-великите групи за всички времена!