От Реформаторския болк не са отчели 90 707 лева приходи пред Сметната палата. Освен това не са предоставили информация за имената на девет дарители, вида, размера, стойността на дарените от тях средства, съобщи Румен Петков от АБВ по Нова тв.Той ще пусне сигнал до прокуратурата, защото „трябва да сме последователни в борбата с корупцията и укриването на средствата”.
Петков коментира и информацията, че 17 души от ръководството на АБВ са подали пред Сметната палата неверни декларации за доходи и имущество. Според него „тези непълноти в декларациите са пренебрежимо малки. От тези 17 души никой не е имал намерение да укрива нищо. Аз съм се запознал с всеки един от тези случаи и не мисля ,че има нещо укоримо освен това, че не са достатъчно детайлни”, заяви той.
„Стабилността на кабинета не е сериозно заплашена, но правителството трябва да излъчва повече сила, повече решителност и повече способност да прави политика. Мисля, че имаме видим проблем в решимостта да отстояваме националния интерес във външната политика. Един от ярките примери е некандидатирането на българин за генерален секретар на ООН”, каза още Петков.