Автомобилна администрация вкара шофьорите в нов капан. За да минат годишен технически преглед, те трябва да бият път до Общинската дирекция „Местни данъци и такси” за един мокър печат, ако случайно са платили на друга каса. Задължението не отпада дори и да имат издадена бележка за това, пише "Марица". Налогът за колата може да се плаща освен в общината и по няколко модерни начина - по интернет с кредитна или дебитна карта, на касите на Изипей, в ОББ или Инвестбанк или на гише в пощата. Много хора вкарват дължимото именно така, за да избегнат висенето по опашки в Общинската дирекция. 

От 18 януари обаче, независимо кой начин са избрали шофьорите, отбиването до общината е неизбежно, понеже се изисква мокър печат за доказателство, че данъкът наистина е платен. 

За поредните недомислици сигнализираха автосервизите, където се провеждат годишни технически прегледи. Изпадаме в страшно неловка ситуация с клиентите, но с официално писмо от Автомобилна администрация ни вмениха и това задължение, посочва собственик на такъв обект. За да сме изрядни, ние сме принудени да пращаме шофьорите до съответната община, където за секунди да им ударят този печат. Едва след това можем да издадем съответните документи за техническия преглед, допълва той. 

Размотаването до Данъчното обезсмисля плащането по банков път, което беше шумно рекламирано като най-лесно и бързо, гневят се шофьорите.