Годината на Маймуната ще бъде много динамична и пъстроцветна. Трябва да сме почтени, трудолюбиви, дисциплинирани. В годината на маймуната можем да постигнем много без никакъв проблем, обяви астроложката Алена."Маймуната гони целите си на всяка цена, но това никога не трябва да е за сметка на някой друг", добави тя по bTV . 

Тя предупреди, че червеният цвят, който трябва да се носи през 2016-а, не е полезен за огнените знаци. „Овен, Лъв и Стрелец трябва да носят пъстри цветове върху себе си, но червеното да бъде изключение. Ярките цветове не означават кърваво червено”, подчерта тя. 

Годината на Маймуната започва на 8 февруари и се осланя на самото животно, което е интелигентно, духовито и находчиво. Маймуната успешно решава проблемите си и преодолява трудностите, като същевременно демонстрира независимост.

Според китайския хороскоп, годината на Маймуната е благоприятна за бизнес, но сделките трябва да се сключват въз основа на факти, а не на емоции. Особено подходящо време за изобретения, поемане на рискове и нови начинания.

Огнената червена маймуна ще „властва” до 27 януари 2017 година.