Екзотичният тип започва с "Мигащите победени кучета", за да стигне до "Дръзки" и "Междузвездни войни".

Оскар Айзък спечели "Златен глобус" за най-добър актьор в мини телевизионен сериал заради играта си в продукцията на HBO "Дръзки". Той обаче се превърна в един от новите любимци на Холивуд и с още една роля - на пилота в "Междузвездни войни: Силата се пробужда".

Запитан кога ще разкрие задкулисни подробности за космическата сага, Айзък иронично предложил да остави телефонния си номер на видно място - ако някой има въпроси, да ги зададе, пише електронното издание на списание "Variety".
Оскар Айзък Ернандез Естрада, както е пълното име на актьора, е роден на 9 март 1979 г. в Гватемала. Познат е на публиката от ролите си в драматичния филм "W.E." на Мадона от 2011 г., историческото сатирично платно "Истинският Люин Дейвис" (2013), "A most violent year"(2014) и "Бог от машината" (2015). Предстои да го видим и в още един холивудски хит през 2016-а: "Х-мен: Апокалипсис".
Син на гватемалка и кубински пулмолог, бъдещата холивудска звезда израства в Маями, Флорида. Там прекарва дните си в свирене на китара и развиване на певческите си умения в младежката пънк рок група "Мигащите победени кучета". В интервю за мъжкото лайфстайл списание "Details" той разказва, че бил непослушно дете и обичал да разсмива съучениците си. Завършва департамента по драма в прочутото арт училище "Джулиард" в Ню Йорк.

Съветите на отличника
Оскар Айзък даде редица интервюта през изминалата 2015-а година, която може да се определи като най-успешната в кариерата му. Ето и няколко съвета от актьора - ако ги следвате, ще бъдете по-щастливи.

1. Бъдете свободомислещи и отворени
Истинският джентълмен приема с уважение останалите - не ги затваря в определения и етикети, казва Айзък. И допълва: Отвореният човек със свободен ум е възхитителен.

2. Поддържайте хоби
Оскар не зарязва китарата, колкото и да е ангажиран със снимки в сериали и филми за големия екран. Тя е единственото "същество" в женски род, на което никога няма да измени. Сега е пуснал клипче в ЮТюб, в което прави кавър на един от саундтраците на "Междузвездни войни: Силата се пробужда". В него чаровникът отново е с любимата си акустична китара.

3. Обличайте се добре
Айзък привлича вниманието и с безупречен външен вид. Дори и когато е неглиже, той е с добре съчетани кецове, дънки и блузи. А за фотосесии или за изяви на червения килим е с отлично оформени къдрици, понякога и с брада, но винаги в съвършен смокинг.

4. Бъдете в хармония с партньора си
Оскар и неговата възлюбена - режисьорката на документални филми Елвира Линд, работят заедно и поддържат интернет платформа за продуциране на акустични музикални клипове. Общите интереси са знак да покажете готовност за дълготрайни отношения, споделя Айзък.

5. Ценете децата
Благодарение на ролята си в последната част на "Междузвездни войни", звездата закова вниманието на младите фенове. Актьорът е на мнение, че великите хора обръщат внимание и обичат децата и никога не пропуска да споделя времето си с подрастващите.