Съдия Диана Стателова отложи делото за промяна на мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев за 12 февруари. Това стана по искане на прокурора по случая Пламен Пантев, който поиска от съда допълнителни експертизи, които да покажат в състояние ли е получилият инсулт обвиняем за изнасилването на 16 годишно момиче да остане в следствения арест.
Според адвокат Ташкена Колчева, защитник на Евстатиев, към момента по делото има представени 2 експертизи - една тройна и една единична, които са направени по разпореждане на Панагюрския районен съд. Колчева разкри, че в тези експертизи е посочено, че Евстатиев е с тежък инсулт, има бъбречна недостатъчност и е отключил диабет. Заключението на медиците е, че той трябва да бъде освободен от ареста за продължаващо лечение.
Междувременно след края на съдебното заседание, което се проведе в болничната стаяна Евстатиев в МБАЛ Пазарджик, насъбралите се над 100 жители на Стрелча освиркаха адвокат Ташкена Колчева и поискаха от нея да се откаже от защитата на бившия им кмет. След това те се събраха под прозорците на неврологичното отделение и започнаха да викат и дюдюкат с надеждата, че Евстатиев ще чуе и ще разбере за тяхното крайно негативно отношение към него. На 12 февруари делото ще продължи в сградата на районния съд в Панагюрище и няма да се гледа повече в болница.