Неврологично отделение на МБАЛ Пазарджик е под полицейска охрана и обсадено от хора от Стрелча.

Точно в 14 часа на втория етаж на отделението се качи съдия Диана Стателова, която трябва да се произнесе по молбата на новата на адвокатка на Иван Евстатиев – Ташкена Колчева за промяна на мярката за неотклонение.

От миналия четвъртък вечерта бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е хоспитализиран в болницата след оплаквания в ареста – поставена му е диагноза инсулт.

Настроенията сред хората от Стрелча са все така крайни. Те, които аплодираха решението на Пловдивския окръжен съд за най-тежката мярка за неотклонение, днес не вярват на лекарите и силно се съмняват, че диагнозата е измислена. Те са сигурни, че ако Иван Евстатиев бъде пуснат под домашен адрес или парична гаранция, той ще избяга и ще укрие. Говори се дори, че си е купил билет за самолета за Шереметиево.

Преди два дни ПР-ката на Евстатиев е освободила първия етаж от хотела в Стрелча, на който е била наемателка и където е живеел Евстатиев. Точно там е извършено и престъплението спрямо 16-годишното момиче. Очевидци от Стрелча разказват, че когато етажът е бил освобождаван, са били изнесени десетина 5-литрови бутилки вино и две каси концентрат. Дори и това ги кара да мислят, че „разклатеното” здраве на Евстатиев е измислица.

Вчера районният съд в Панагюрище е назначил тройна съдебно-медицинска екепртиза, резултатите още не са известни.