Тежка катастрофа между няколко автомобила стана на ГП-79 в Кресненското дефиле, една от колите излетя в р. Струма, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Няма пострадали при тройната катастрофа в Кресненското дефиле. Пътният инцидент е станал на същото място, на което миналата неделя загина гръцки водач.

Микробус „Мерцедес”, със софийска регистрация, движещ се в посока Симитли – Кресна, на ляв завой отсреща му изскача ТИР с полска регистрация. За да избегне челния удар, микробусът отбива вдясно и се удря в ската. След което се преобръща на лявата си странична част. През това време отзад след „Мерцедес”-а се движи „Опел” Астра. Тъй като няма място откъдето да мине, след като бусът е препречил пътя „Опел”-ът, в който пътуват двама младежи на 20 и 24 години, къса мантинелата и пада от 5 метра в коритото на р. Струма. Двамата не са пострадали, имат леки наранявания на главата и не са пожелали да бъдат прегледани в болнично заведение.

В микробуса пътуват двама души, които също са невредими. На мястото на инцидента са пристигнали две пожарни и две линейки. В 11.45 ч. микробусът бе дръпнат от пожарната и върнат на гумите си.