Разбира се, това е строго индивидуално, но психолозите твърдят, че има някои общи белези, по които може да се съди, че една жена е готова отново да обича. Дали ще се разпознаеш тук?...
1. Грижиш се повече за себе си и за външния си вид
Иска ти се да изглеждаш по-млада, по-свежа и полагаш съответните усилия ежедневно. Те не ти тежат, точно обратното - карат те да се чувстваш точно така, както би искала. Имаш желание да си купиш нови дрехи и те да бъдат секси и женствени, оглеждаш се и по щандовете с красиво бельо. А може би е време и за нов парфюм?
2. Каквото и да е времето, на теб ти мирише на пролет
Тялото и духът ти са толкова зажаднели за най-прекрасното чувство на света, че вече нищо не може да спре полета ти към него. Независимо дали навън грее слънце или вали сняг, ти усещаш, че пролетта настъпва. Чуваш птичките от рано сутрин и вече се оглеждаш за пролетни цветя на пазара.
3. Оптимизмът ти е безграничен
Докато всички други мрънкат, че след зимата се разтварят ужасяващи дупки по улиците, ти виждаш само напъпилите минзухари и кокичета край тротоарите. Приятелката ти е тревожна и все се оплаква от нещо, а ти я чуваш и си мислиш: "Как не вижда колко прекрасен е всъщност животът?!" Изпълнена си със светли мисли и готовност за чудесни събития.
4. Пълна си с енергия
Нетипично е за края на зимния период, но ти си пълна с идеи и с енергия за осъществяването им. Правиш планове за обиколка на Италия, за курс по градинарство, за събиране на целия клас, разпръснал се по всички краища на България и света. Тази жива сила в теб не ти позволява да заспиш лесно, но това не е мъчително за теб, защото се наспиваш бързо и ставаш нетърпелива за новия ден.
5. Отново мечтаеш
Не ти се беше случвало отдавна, но сега си пуснала мечтите си на воля да се реят. И те нямат граници. Мечтаеш за любов, за пътувания, за нежност, за красота. Сътворяваш живи картини на своята бъдеща приказка и... о, да, отново си започнала да се виждаш в бяла рокля! 
6. По улицата те заглеждат повече от преди
Щастливата, мечтателна жена не може да остане незабелязана. Около нея се носи красивият ореол на мислите и надеждите й. Тя се чувства по-женствена отвсякога и това неминуемо привлича вниманието на познати и непознати.
7. Повече музика, повече танци, повече красота
Напоследък ти се пее и танцува, слушаш високо музика, мислиш си за боси танци на плажа и секси пътувания в кола с отворен гюрук. Светът ти е станал по-красив, защото съзнателно или не, ти очакваш в него да влезе Той и присъствието му в живота ти да обясни и ритъма на сърцето ти, и защо е толкова красиво февруарското небе.
8. Простила си на миналото си
Забравила си, че някога беше тъжна и сама. Простила си на себе си миналите грешки и си простила раните, които някой ти причини. Обърнала си гръб на тъмното и виждаш светлината в тунела. Колкото повече се приближаваш до нея, толкова по-бързо вървиш и толкова по-сигурна ставаш в това, че най-доброто предстои!
9. Научила си уроците си, израстнала си
Каквото и да е било в миналото, то е било, за да те научи и ти най-после разбираш посланията на изживяното. На моменти ти е било много трудно и си се питала "Защо на мен?!" Но вече знаеш и си благодарна за всеки получен и изстрадан урок. Чувстваш се по-мъдра и съзнаваш силата си да се променяш. Ако това е така, може би ти наистина си готова за новата любов. И тя пътува към теб!