33- годишният баща на две деца Джеват Онбашиев от сатовчанското село Плетена, за когото тече кампания за събиране на средства за лечението му, е със съсипано здраве вследствие на поставена му грешна диагноза Паркинсон. Това са установили докторите от специализираната болница в Одрин, където болният мъж е прекарал последните две седмици за изследвания и лечение, съобщи неговата първа братовчедка Валентина Синанска.По думите й, Джеват е изпратен с грешна диагноза от София, в течение на няколко години той е бил лекуван и с грешни за болестта му медикаменти, пише "Струма". 

"Специалистите в одринската болница установиха, че той не страда от Паркинсон, а има проблем с малкия мозък, който бил доста умален, но категорично е отхвърлена първоначалната диагноза, поставена в София, както и прилаганото му досега лечение, от което вместо да се подобри, здравословното му състояние се влоши още повече”, обясни братовчедката.

В момента се прави пречистване на организма му от силните лекарства, които е приемал. Лекарите в Одрин дават надежда, че Джеват отново ще може да ходи. Операцията му се отлага с два месеца, за да се възстанови след прочистващата терапия, иначе няма да издържи операцията.

„От кампанията в момента са събрани около 20 000 лева, но заради отлагането на операцията и съпътстващата терапия необходимата сума вероятно ще е около 40 000 лв.”, обясни Валентина.

Община Сатовча също е превела пари по сметката на Джеват. Кампанията тече по селата, бизнесмен от Абланица също се включил заедно с кметството и джамията в селото.

В неделя, 7 февруари, семейството отново заминава за болницата в Одрин за поставяне на специална инжекция на младия мъж, след което лечението ще продължи до приключването на пълния курс.

Дарителската банкова сметка за набиране на средства за лечението на Джеват Онбашиев:

IBAN:BG51STSA93000018772164
BIC:STSABGSF
ВАЛУТА:BGN
ДЖЕВАТ АХМЕДОВ ОНБАШИЕВ