Призова Борисов да каже кой му е изпратил SMS

Съдия номер 1 Лозан Панов се извини на представляващия Висшия съдебен съвет Димитър Узунов в началото на днешното заседание.
Направи го в началото на заседанието на ВСС, след като Узунов доказа с разпeчатка от разговорите на мобилния си телефон, че не той е изпратил SMS до премиера Бойко Борисов на 14 януари т.г. Заради него премиерът изнедаващо отиде на заседанието на съвета и лично обясни, че няма нищо общо с "двете каки" - съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова.
От избухването на SMS скандала до днес Панов отсъстваше от заседанията на съвета. Узунов прие извинението му.
Съдия №1 призова премиера Борисов да каже кой му е изпратил въпросния SMS, защото това било важно за независимостта на ВСС и това би било поведение на истински държавник. Апелът му предизвика реакция на част от висшите магистрати. Галя Георгиева поиска разпечатка от разговорите на Панов на въпросната дата. "Готов съм. В момента я нося", отговори той.
Край на дебата сложи главният прокурор Сотир Цацаров, който каза, че е дошъл на заседанието да работи, но, ако се продължи с дебата за SMS, щял да напусне заседанието. Той поиска дискусията да продължи в края на заседанието и всеки висш магистрат да прецени "дали иска да участва в този цирк". "Тази история - да прехвърляме дневен ред на едно, второ, трето заседание, уморяваме колегите. Да бъде отделна точка, но без мен. Тези, които искат да се занимават с това, да се занимават накрая", заяви той.