В резултат на полицейските действия от ГД „Национална полиция" предоставят обобщени данни за резултатите от дейността на структурите на полицията в национален мащаб за противодействие на криминалната и битовата престъпност в малките и отдалечени населени места.
На територията на страната са проверени 3210 души, задържаните по ЗМВР са 65; 1862 са проверените МПС; общият брой на регистрирани престъпления е 60; образуваните досъдебни производства са 37; бързи производства - 16 ; незабавни производства - 3; съставени са 297 акта за административни нарушения и 175 протокола по чл.чл. 55 и 56 от ЗМВР.
Характерни случаи по ОДМВР:
ОДМВР-Хасково: Досъдебно производство е образувано в РУП-Хасково след нападение пред питейно заведение с.Долно Ботево община Стамболово над 18-годишен, при което младежът е бил прободен с нож. Скоро след случилото се вчера късно следобед, извършителят е установен - 24-годишен от село в същата община, който е задържан за 24 часа. Пострадалият мъж е бил откаран в болница, състоянието му е стабилно.