"Секскуклата не прилича на мен, а на Бай Ганьо. Не знам някой е решил, че това съм точно аз. Нима всеки, който е с тъмна коса и мустаци, може да бъде наречен Милко Калайджиев. Ако отидете по селата или в Одрин, ще видите колко много хора приличат на мен, но това не означава, че сме едни и същи." Това заяви пред "България Днес" фолкпевецът по повод появата на интернет сайт на сексиграчка, която копира неговата визия и носи името Чичо Милко. Артикулът е с мустак, има буйно окосмени гърди и е висок около 1,60 м. Цената му е 52 лв. Към куклата има и описание, което е написано в стихотворна форма. "Чичо Милко е с кръвясали очи,/пил е до зори,/но още е готов здраво за любов./ Вашият герой е с къдрава коса,/чудесна надуваема шега./ Поканете го на парти, купона ще изкърти", гласят халтурно подредените стихове.

"Тази идея е една голяма простотия - не знам защо някакви хора се занимават с такива неща. Преди време се появи информация, че има торбички и тениски с моя лик, но така и не ги видях. Така че и този път имам съмнения дали куклата наистина съществува, или някой е решил да се пошегува в интернет. Нека някой да си поръча и да каже дали наистина ще му я доставят", каза още Калайджиев. От сайта потвърдиха, че играчката наистина я има и могат да я доставят на територията на София в рамките на един ден.
"Ако живеехме в някоя нормална държава, човек може да се хване и да осъди хора, които използват лицето му за своя изгода. Но в България това няма да се случи и затова хората не се занимават. Който се оприличи на куклата, да ги съди - аз лично не приемам, че това съм аз, защото дори не си приличаме", каза още популярният изпълнител.