Още не можем да осъзнаем какво се случи, за да се обърне автобусът, с който пътувахме на връщане от Македония. Преживелиците ни започнаха, след като на 4 км преди Скопие нещо стана със скоростната кутия и се наложи да чакаме 7 часа да дойде друг автобус да ни придвижи.Бяхме уморени, вече беше тъмно и някои спяха, други просто почиваха. Аз бях със затворени очи. След около час усетих, че автобусът е под голям наклон и си помислих, че няма да може да се изправи. Това разказа пред Би Ти Ви Иван Марков, училищен психолог от Националната финансово-стопанска гимназия. Той е един от учителите, които по чудо не са пострадали при преобръщането на автобуса в Македония.
Нямаше паника, всеки се опитваше да помогне на някого. През счупените стъкла изваждахме ранените и ги слагахме на поляната. Слава богу, че нямаше изтичане на гориво и не лумна пожар. Това позволи всички, които бяха добре да излязат и да извадим пострадалите, допълни психологът. 
Най-тежко ранените бяха докарани в София и се лекуват в "Пирогов", към момента не показва непосредствена заплаха за живота на нито един от тях. Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена със счупени ребра. Предстоят нови изследвания, след които ще се реши даи да бъде оперирана.