Състоянието на ранените от катастрофата учители от Националната финансово-стопанска гимназия, които се лекуват в "Пирогов", към момента не показва непосредствена заплаха за живота на нито един от тях. Автобусът с 40 учители се обърна и удари в дърво на 20-ина километра от Гюешево, до Крива паланка в нощта срещу сряда.
От общо преминалите през преглед в спешната болница 12 души в сряда вечер по собствено желание са си тръгнали половината пострадали, но в четвъртък сутрин един от тях се е върнал. Това обясни пред Би Ти Ви говорителят на "Пирогов".
Според лекарите най-сериозно е положението на 60-годишната жена, която е докарана първа. Тя е преминала през шокова зала, където освен прегледи са направени и високоспециализирани изследвания. Те са показали фрактури на няколко ребра и прешлен. Днес предстоят нови изселдания. След тях спешните медици ще решат дали да оперират учителката.
Останалите 6-има пострадали са с фрактури на горните крайници. Състоянието им към момента не дава основание да се мисли за усложнения.
Невероятно е защо автобусът е излязъл от пътя на този прав участък, каза доц. Георги Рачев, шеф на туроператорската фирма, организирала екскурзията. В разговорите с него екскурзоводът и пътниците не могли за обяснят какво точно се е случило, за да се обърне автобусът. Рачев обясни, че пътниците имат сключена пътническа застраховка.