Бил съм близък с Бойко Борисов, но ако съм на определена позиция и имам доказателства, няма да се поколебая да го арестувам. Само че няма да го направя както беше при ареста на Николай Цонев, а ще бъде съвсем културно. Това каза в студиото на TV7 Росен Петров.
Не съм бил заплатен много високо, докато водех предаването си, продуцентите са тези, които взимат парите, аз бях просто водещ. Сега ще живея от спестяванията си, нямам други доходи, потвърди той.

Писна ми да живея в такива условия, иска ми се да се променят нещата, продължи бившият водещ. При кого да отида, ВМРО са с Бареков, другите ги знаем – Станишев, ГЕРБ, ДПС, всички са били във властта и са крали, продължи Петров. При Реформаторите пък е Касим Дал, най-турската партия, не ми е мястото там, продължи влезлият в политиката журналист.

Непрекъснато съм бил подложен на натиск, обаждат се на продуцентите и те нареждат – тоя ще гостува, тоя не може, разказа Росен Петров. Това положение не можех повече да го търпя, искам да направя нещо за пенсионерите, за хората, които живеят с 200 лева на месец и мога да го направя само като политик, смята бившият водещ.

Казвам на хората: „Вярвайте ми, аз си вярвам”, продължи Росен Петров. Нямам друг изход, какво ми остава, да избягам някъде зад граница ли?, попита той. Няма да правя сделки с криминалния контингент, горд съм като ми кажат „милиционер”.

Не съм зависим от никого, в това число и от Слави Трифонов, отговори той на въпрос на зрителите в предаването на Карбовски. Ако имаме възможност, ще върнем казармата – три месеца за момчетата, една година за така нареченото малограмотно население, обяви Петров.