„Утро“ за пореден път преживя обир.

Не ни откраднаха бюро или компютър – тяхната стойност е нищожна, посегнаха за кой ли път на новините ни.

Ето един пример – уважаваният вестник „24 часа“, може би най-професионалното българско издание, публикува дописка на сътрудника си от Русе Росен Моллов за бременно в деветия месец 14-годишно момиче, което скочило от 4 етаж на АГ-комплекса, но по чудо оцеляло и дори родило живо и здраво бебе /https://www.24chasa.bg/Article/5275160/.

Научил бил колегата Моллов тази информация от акушери или поне така пише в дописката му. Е, все някой трябва да каже истината – и колегата Моллов, и всички останали колеги в Русе, които се изкушиха да грабнат новината и да я представят на началниците си като своя, я прочетоха във вторник сутринта в „Утро“. Оттук нататък дали Моллов и компания са премълчали откъде са откраднали дописката, или редакторите им в София - все едно.

„Утро“ често е обект на такива посегателства, което значи, че си вършим работата добре и читателите ни са най-информирани за новините, събитията и проблемите в Русе и региона. Не се стеснявайте, колеги, преписвайте колкото искате, само казвайте откъде черпите информация. Не е срамно да се позовеш, по-срамно е гузно да премълчиш.