Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кмета на София Йорданка Фандъкова, досегашния зам.-председател Цветан Цветанов и кмета на Бургас Димитър Николов, предаде БГНЕС.

Зам.-председателите бяха избрани единодушно с 1101 гласа, без въздържали се и без против.

Преди това председателят на ГЕРБ Бойко Борисов бе преизбран за лидер на партията. Борисов бе преизбран единодушно с 1102 гласа. Нямаше против и въздържали се.

ПП ГЕРБ днес провежда отчетно-изборно събрание, което започна с двучасови поздравления и благодарности от делегати от цялата страна и представители от чужбина. 1108 делегати присъстват на събранието. В началото на форума на делегатите бе представен видео материал за постигнатото от партията след последните парламентарни избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в изказването си заяви, че повече от всякога ГЕРБ се нуждае от мобилизация. Имаше много предизвикателства в началото на 2013 г. Това беше преломният момент какво решение да вземе ГЕРБ, дали да държим властта на всяка цена или да отговорим на очакванията на хората – да отидем и да се явим на избори. Справедливият протест за високите сметки, които получиха хората, политическите ни опоненти искаха да го яхнат. Те направиха така, че нашият лидер тогава нямаше много полезни ходове. Като отиваш на избори, не става с писане на опорни точки и черен пиар. Затова нашият лидер взе тежко решение, което беше в интерес на България - да подадем оставка и да се подготвим за предстоящите избори. Никой не смяташе, че тези избори ще бъдат избори на конфронтация, защото нашата философия е винаги да предлагаме политики, да предлагаме програми, да се отчитаме пред нашите избиратели, убеден е Цветанов. Ние се нуждаем повече от всякога да мобилизираме целия партиен ресурс, за да можем да се подготвим за предстоящите европейски избори, подчерта Цветанов.

От ПП ГЕРБ излязоха и с резолюция, в която се казва, че страната се нуждае от базисни реформи.

Призоваваме трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест и да отговорят на исканията им. Настояваме за решение на НС, което да насрочи и проведе референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент, заявяват от ГЕРБ.

"Заявяваме, че ще насочим нашите усилия и действия за напредъка на България и нейните граждани по пътя на европейското развитие на България. Убедени сме, че то може да се осъществи само с ускоряването на икономическия растеж на българската икономика чрез модерни производства, иновации, ИТ технологии, модерно и екологично земеделие. Съзнаваме, че страната се нуждае от провеждането на базисни реформи в демократичните институции и изборни практики, в правосъдната и правораздавателната система, в здравеопазването и социалното осигуряване, в борбата с престъпността и корупцията. Обявяваме за основен приоритет развитието на българската наука, образование и култура, защото гледаме на тях като на основен мотор за ускоряване на икономиката, повишаване качеството на работната сила, намаляване на младежката безработица", обявяват в резолюцията си от партията на Борисов.