ВМРО и "България без цензура" завършиха днешния си протест в центъра на столицата, под мотото Заедно за "Една година по-късно отново срещу монополите на статуквото", като запалиха десетина факли, предаде БГНЕС.

Преди това лидерът на "България без цензура" Николай Бареков извади от джоба си плюшена мишка, която символизирала Бойко Борисов. "Преди две седмици всички мишки мълчаха и се правиха, че ни няма, но социологията им отвори очите. Тези глупаци в парламента разбраха, че сме тук, за да изметем боклука", заяви Бареков. Той подчерта, че третото място никога не го е задоволявало и иска победа през май. Той се обърна към събралите се граждани с думите: "Ако искате най-накрая промяна, помогнете ни да бием БСП и ГЕРБ, и да им запушим мръсните усти".

Ако гласувате за нас, един политик ще бъде зад решетките с много сериозна причина", каза Бареков, имайки предвид Борисов. "В същия момент, в който се закълнем като правителство в парламента, лицето Бойко Методиев Борисов ще бъде арестуван с много тежка присъда", добави Бареков. Той обясни, че това било част от т. нар. операция "Чисти ръце".

Бареков каза, че 10 години Борисов е бил най-голямата подлога на ДПС. "Проектът АБВ беше създаден с пари на Борисов, за да удари по нас. А Първанов е човекът, който докара ДПС в тройната коалиция, само и само да стане президент с турските гласове", увери Бареков. Той съобщи, че на 22-ри КБ ще останат с един депутат по-малко заради "България без цензура" и парламентът щял да изпадне в колапс.

По-рано привържениците на "България без цензура" и ВМРО шестваха до сградата на ЧЕЗ, като скандираха "Долу ГЕРБ". Протестът бе предвождан от кола на ВМРО, озвучаваща улиците с патриотични песни.

Николай Бареков, лидерът на "България без цензура" и Росен Петров, член на НС на партията, се бяха наметнали с български знамена, успоредно до тях вървеше и Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

"Не политизираме проблема с цените на тока", заяви председателят на ВМРО пред сградата на ЧЕЗ. Той добави, че предпочитат да фалират големите частници, отколкото българските граждани. "Токът няма да се вдига, ако се опитате да го вдигате, ще си ходите", каза Каракачанов. След изказването си той призова събралите се протестиращи да почетат с една минута мълчание и падане на колене паметта на самозапалилите се български граждани по време на миналогодишните протести. След минутата мълчание протестиращите вкупом започнаха да протестират "Мафия" и "Оставка".

Част от лозунгите на събралото се множество гласяха: "Банки кръвопийци – нямате място тук!", "bTV, bTV Media Group, Нова телевизия и Господари на ефира – censored".

Привържениците на ВМРО и "България без цензура" разпънаха десет метрово знаме на партията на Николай Бареков. След сградата на ЧЕЗ, шествието се насочи към сградата на Министерство на финансите, където зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че предприятията, икономиката и образованието са рухнали.