Животът понякога е несправедлив (понякога повече, отколкото бихте искали), но никога не трябва да позволявате на вашите емоции или настроението на друг човек да влияят върху вашето състояние.Смяна на фокуса

Времето, прекарано в догадки за това какво сте направили, за да заслужите неприязън от хората – е времето, когато пренебрегвате себе си. Животът е една игра, и всички хора, добри и лоши, които излизат на сцената на вашия живот – са актьори в тази история.

Когато сте фокусирани върху реакциите вместо върху причината, вие повече контактувате с емоциите, които се разгръщат във вас. Не бъдете тяхна марионетка, а се радвайте на живота си. Осъзнайте, че вашите действия не трябва да бъдат одобрявани или не от другите. Бъдете Слънце за себе си. Винаги.

Опитайте процеса “назовавам, прегръщам, премахвам”, за да превърнете неприятните усещания в мир, любов и яснота.


Назовете

Назовете чувствата си честно. Не се фокусирайте върху това кой и как ви е накарал да се чувствате зле, а се съсредоточете върху това, което чувствате.

Ако лодката ви е пълна с вода, вие ще се грижите за премахване на теча, а няма да се занимават с мисълта за това каква е причината. Същото е и с чувствата ви. Без значение кой ви е вкарал в това негативно състояние, вие сте единственият, който може да промени това. 

Прегърнете

Приемете чувствата си, като вътрешно благодарите и прегърнете другия човек или ситуация , отговорни за този емоционален срив. Звучи безумно?

По своята същност повечето хора се страхуват, че не са достатъчно обичано. Но в благодарността не може да има никакъв страх. Погледнете на този, който ви е засегнал като на дете. Опитайте се да разберете това, което той чувства. Вместо да се концентрирате върху това, което той е направил погрешно, почувствайте колко на него самия му е зле. Това наистина не е за вас, това е за него и неговата вътрешна болка. След като му благодарите ще се почувствате по-добре.

Премахнете

След като сте прегърнали чувствата си (и сте благодарили на човека, който ви е извадил от равновесие), можете да продължите напред. В тази ситуация нищо повече не може да се направи.

Допълнителна реакция ще донесе повече отрицателна енергия. Затворете очи и си кажете, че заслужавате повече.