"Аз мисля, че този спор вече е приключил, тъй като този текст, че единствено и само българският език е официалният по време на предизборна кампания, беше гласуван и то дори два пъти. По искане на депутатите от ДПС, този текст беше прегласуван. Залата по ясен и категоричен начин показа своето становище", каза в предаването "Неделя 150" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод скандалите в парламента във връзка с агитацията на друг език.
Депутатът от ГЕРБ смята, че новият Изборен кодекс няма да допринесе за по - честни и демократични избори, както и че за пореден път обществото ще бъде излъгано. Въпреки това Десислава Атанасова подчерта, че ГЕРБ е консолидирана и готова за избори:
"От когото и да се пишат изборните правила, както и да се пишат, ние винаги сме готови за избори. Доказали сме го многократно, че не само сме готови, но и побеждаваме на избори дори, когато изборните правила са писани от предишни състави на Народното събрание. Най - хубавото в случая е, че когато г-жа Мая Манолова пише изборните правила, всяка тройна коалиция си тръгва и аз се надявам, че това ще се случи и сега", каза Атанасова.