Патриотичният фронт ще реши дали ще подкрепи Меглена Кунева за образователен министър, след като депутатите от фронта обсъдят с нея промените в сектора. Това каза за Фокус Валери Симеонов, съпредседател на ПГ на Пaтриотичния фронт.
Той подчерта, че народните представители от групата държат на дискусия за промените в учебното съдържание, но имат и още две основни изисквания.
„Oсвен по учебните програми, ние ще поставим въпроса на г-жа Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, по посока на общото, заложено в програмата за стабилно управление изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие, защото до момента не виждаме някаква промяна в тази посока. Не на последно място ще искаме също нейната позиция по отношение на кадровите назначения и уволнения евентуално на точно този втори ешелон, който подготвя учебните програми вече десетилетия. Това са тримата заместник-министри на първо място. Ще искаме да чуем нейното мнение по отношение на тези лица, които бяха реалните, истинските причинители на скандала, на който бяхме свидетели“, обясни Симеонов.
Валери Симеонов бе категоричен, че за момента не може да се каже дали Меглена Кунева ще се справи като образователен министър. Дори от ПФ да я подкрепят, тази подкрепа може да бъде оттеглена впоследствие, ако изискванията на фронта не бъдат изпълнени в посочените от депутатите срокове, каза още Симеонов.