Френският кулинар Беноа Виолие, чиито ресторант l'Hotel de Ville in Crissier в швейцарския град Лозана бе обявен през декември миналата година за най-добър в света, е намерен мъртъв в дома му, съобщи Би Би Си.Според първата информация от швейцарската полиция, вероятно става дума за самоубийство. 44-годишният ресторантьор стана известен след като неговият ресторант оглави списъка на 1000-та най-добри места за хранене в света, по версията на Министерството на външните работи на Франция.

Виолие се е застрелял с огнестрелно оръжие, съобщи в неделя швейцарската полиция, която откри безжизненото тяло на 44-годишния мъж.

„В късния следобед полицията в западната част на Лозана е открила в жилището му безжизненото тяло на Беноа Виолие. Той е сложил край на живота си с помощта на огнестрелно оръжие”, посочи полицията в свое съобщение, цитирана от АФП.

Виолие бе автор на цялото меню на ресторант в Крисие, близо до Лозана. Той бе определян за най-добър готвач в света по различни версии.

Ресторантът, в който работеше, бе наричан и храм на гастрономията с изтънчените му менюта. Към класическата френска кухня се прибавяше и перфектно обслужване, а цените на менютата варираха между 160 и 350 евро.

Ресторантът бе номер едно в класацията от 1000 ресторанта от целия свят. 

l'Hotel de Ville in Crissier получи три звезди от „Червения пътеводител на Мишлен” и трябваше днес в Париж да бъде представено новото издание на кулинарния пътеводител.