Новата 2016 година започва обнадеждаващо, както за брокерите на недвижими имоти, така и за купувачи и наематели на жилища, офиси и складове. Факт е, че сделките стават все повече, а доверието към инвеститори и строители расте. Специалисти и анализатори на имотния пазар отчитат значителен ръст на търсенето на имоти ново строителство в Русе и недостиг при предлагането на жилища. Прогнозира се и продължаване на пренасочване на инвестициите в недвижимо имущество, особено след големия спад на лихвите по депозитите в банките.
Забелязва се също, че все повече предприемачи от големи компании имат интерес към индустриални площи или офиси в представителни бизнес сгради и центрове. По тази причина последните години се отвори и нова ниша за инвестиране – закупуване на крупни парцели или изкупуване на стари складови площи, реновирането им според съвременните стандарти. В последствие изцяло обновените помещения се отдават на производствени или търговски фирми от цялата страна.
Голяма част от инвеститорите предлагат на клиентите си, решили да закупят имоти ново строителство, разсрочено плащане. Това е алтернатива на ипотечните банкови кредити. Изплащането на новия дом на вноски за фиксиран период от време и стабилна лихва е едно разумно решение и е за предпочитане пред непрекъснатото търсене и сменяне на квартири. 
През тази година се очаква 20-30 % ръст в продажбите на имоти в големите градове. Това наистина е добра новина, от която можем да направим поне няколко извода:
- строителните фирми се отърсват от кризата и отново започват да инвестират;
- търсенето на нови жилища в големите градове е възобновено, като интересът е както от българи, така и от чужденци;
- пазарът на недвижими имоти е в нова, по-добра позиция и по всичко личи, че пред този сектор има бъдеще.
Ако и вие имате интерес към инвестиране в недвижима собственост, добре е да знаете, че най-прекият път към покупката на добър имот, е посредством опитна агенция за недвижими имоти. Дори ако търсите жилище под наем, вероятно вече знаете, че задачата става все по-трудна, предвид малкото отдаващи се имоти и бързото изчерпване на изгодните и качествени оферти. Брокерите разполагат с нужния опит, компетентност и хъс за работа и могат да ви насочат най-добре към изгоден и атрактивен апартамент, който да отговаря на вашите изисквания.