Индийски дърводелец, влязъл в Книгата на рекордите на Гинес със своите 28 пръста на ръцете и краката, се притеснява да не среже някой от тях, докато упражнява професията си, пише в. "Дейли мирър".Девендра Сутхар ги счита за "дар от Бога". Всъщност 43-годишният жител на град Химатнагар в щата Гуджарат страда от рядко заболяване и заради него държи рекорда на човека с най-много пръсти на света. Малформацията е известна вмедицината под термина полидактилизъм. Девендра има по седем пръста на ръцете и на краката.

Хора от цяла Индия се стичат в Химатнагар, за да видят "човека със седем пръста". Сутхар казва, че приема с гордост и търпение тяхното внимание, тъй като се чувствал местна знаменитост. Дърводелецът обичал да прави разни фокуси пред децата с допълнителните си два пръста на всеки крайник.

Но това изобилие от пръсти водело до известна трудност при упражняването на занаята му. Девендра много внимавал, когато работи с машини, да не отреже някоя от фалангите си или да ги сплеска с чука. "Винаги имам едно наум с пръстите, когато съм на работа", доверява рекордьорът.