На сайта на Приморския сафари парк бете публикувано видео, от което става ясно какво точно е станало между козела Тимур и тигъра Амур на 26-и януари. Тогава, хищникът нахапа своя тревопасен приятел.

Името на клипа е „Безпардонният Тимур и търпеливият Амур”. То обяснява много. На кадрите се вижда как козела си позволява твърде много в отношенията със своя приятел. Тимур още от сутринта буквално не давал на Амур и минута покой. Тигърът смирено търпи, но в края на краищата голямата котка го захапва и го мята настрани.

След нападението служителите в зоопарка отвлекли вниманието на тигъра със заек. Те отнесли козела във ветеринарния блок. Специалист го е прегледал и не е открил никакви счупвания и повреди на костите. От зъбите на хищника е пострадала само кожата на тревопасното.

За да се съвземе от атаката на козела са му били необходими няколко часа. След тях той се е изправил на краха и е започнал да обикаля клетката си. В момента Тимур е поставен на строга зеленчукова диета, защото в последните няколко месеца той успял да качи доста излишни кила.