Отново започваме с уговорката, че в астрологията всичко е строго индивидуално и зависи от цялостната астрологична карта на всеки от нас. Предлагаме ви само най-общи белези на реакциите на отделните зодии, които са научили, че партньорът им е изневерил.
ОВЕН
Твърде са горди, за да се тръшнат пред вас. Дори е възможно да проявят чувство за хумор и да ви накарат да се почувствате толкова жалки, че да искате да потънете вдън земя. Привидно може да ви простят грешката, но вътрешно в себе си ще ви се сърдят дълго време и като нищо ще ви го върнат. Ако искате да ги омилостивите, трябва да положите доста усилия - романтични пътувания, комплименти, изненади, нежност и много секс.
ТЕЛЕЦ
Това е може би най-неревнивият знак в зодиака. За тях усилието да се разсърдят или да отмъщават не си струва особено. Ще опитат да разберат защо се е стигнало до това и дори е възможно да хвърлят вината върху себе си. Не че ще се самосъжаляват дълго, но би било благородно от ваша страна да се извините и да не се заблуждавате по външните сигнали, че вашият Телец не страда. Разумният разговор е най-доброто решение. 
БЛИЗНАЦИ
Много е трудно да се предвиди как ще реагира човек от тази зодия. Може да ви изхвърли заедно с парцалите на мига, а може и да се разсмее и да ви помоли да споделите пикантните детайли. Също така може в началото да се разсърди, а след два дена да му мине, сякаш нищо не е било. По-неприятното е, че е възможен и обратният вариант. Действайте според ситуацията и според интуицията си и на всяка цена се извинете.
РАК
Ако обичате човек от тази зодия, никога не му причинявайте тази болка. Вашият Рак в първия момент вероятно ще избухне - тези хора изразяват силно емоциите си, защото имат способността да изпитват всички нюанси на болката по възможно най-мъчителния начин. След това ще се скрие в черупката си и ще страда дълбоко. Изчакайте няколко дена, за да ви прости, за да свикне с болката и след това му помогнете да излезе от черупката си. Изразете любовта си с думи, с действия, с всички възможни средства, но не оставяйте Рака в тази мъка сам. Ако протегнете ръка към него, за да спасите заедно любовта си, Ракът ще ви прости.
ЛЪВ
Те са широко скроени и ще проявят царствен толеранс към вашето предателство. Но бъдете сигурни, че това е само привидно. Ако не си посипете главата с пепел по всеки възможен начин, за който се сетите, има голяма вероятност Лъвът да ви намрази. Необходимо е да го обсипете с комплименти и да изразите всячески колко съжалявате за непростимата си грешка. Дори може да стигнете до крайност и да предложите да си тръгнете от вашата връзка, защото не заслужавате човека до вас. Така има малък шанс той да ви прости и да продължите напред, но никога не повтаряйте изневярата.
ДЕВА
Вашият човек няма да вдигне скандал, няма да направи сцена. Ще се свре в банята и ще поплаче сериозно обаче. Може да поплаче и за доста дълъг период от време. Опитайте да проявите търпение и му обяснете ситуацията. Намерете начин нещата да изглеждат логични, но проявете цялото си разбиране по отношение на необходимостта на Девата да свикне с мисълта - дайте й достатъчно време, за да ви прости. А хората от този знак умеят да прощават, защото за тях хармонията е преди всичко.
ВЕЗНИ
Има едни много кротки Везни, които ще пострадат от такава новина, но скоро ще намерят сили в себе си да ви простят. Има и други Везни обаче, които толкова дълбоко ще се засегнат, че не са ви били достатъчни, че тях няма и смисъл да ги молите за прошка изобщо. Те просто няма да ви я дадат. И в двата случая се заредете с търпение, разбиране и започвайте и завършвайте всеки ден с "Извинявай". Хубавото е, че те не са отмъстителни и едва ли ще ви го върнат един ден нарочно.
СКОРПИОН
Те са толкова ревниви, че трудно ще преглътнат вашата изневяра. Ако обичате Скорпион, не само че не бива никога да му изневерявате, но не бива никога дори да флиртувате с друг човек. Те са интуитивни и все някак ще разберат. Това ще ги нарани и ще разбие на пух и прах доверието им във вас. На тях им е нужен лоялен партньор, на когото да вярват сляпо. Ако изневерите на Скорпион, най-добре го напуснете. Защото последствията от вашата изневяра няма да бъдат лесни нито за него, нито за вас.
СТРЕЛЕЦ
Те също като Лъвовете са доста широко скроени и е възможно да ви изслушат с разбиране. Това не означава обаче, че лесно ще ви простят. Трябва да ви обичат силно и да са сигурни, че никога повече не бихте повторили грешката си. Ако обаче не ви обичат толкова силно, ще предпочетат да се излекуват от болката, като ви наранят по абсолютно същия път. И тогава няма да бъдете никак щастливи, защото те ще ви го кажат по възможно най-болезнения начин.
КОЗИРОГ
Представителите на тази зодия ще ви изненадат с реакцията си - те ще бъдат толкова разбиращи ситуацията, че като нищо след няколко дена ще ви изпратят с бутилка вино да повторите опита. Те ще ви кажат, че в изневярата няма нищо ненормално, особено ако ви е подействало добре, но не се лъжете по външната им реакция. Това са най-добрите стратези в зодиака и всяко нещо, което правят, го правят в своя полза. Единственият начин да укротите техния забулен в "грижа за вас" бяс е да отворите бутилката вино и да я изпиете заедно със своя Козирог. Свийте си перките и никога повече не отваряйте дума за греха си.
ВОДОЛЕЙ
Вашият Водолей ще ви прости, но това не означава, че трябва да му се качвате на главата. Когато следващия път ви се ляга под завивките на някой друг, по-добре потиснете желанието си и се върнете при постоянния си партньор. С времето може да си позволите дори да говорите открито с него за изневярата ви, да обсъдите какво ви липсва при него, щом сте го потърсили някъде другаде - не се притеснявайте, че ще го нараните. Напротив - ще ви е благодарен, че търсите начин връзката ви да укрепне отново.
РИБИ
Те са доста чувствителни и не е никак добре да ги наранявате. Няма да има скандали, нито отмъщение. Ще изживеят дълбоко вашето предателство и най-вероятно ще потърсят вината у себе си. Проявете нежност и ако искате да спасите връзката си, ги отведете веднага на пътешествие - най-добре на морския бряг. Създайте им романтика и нещата малко по малко ще започнат да се подобряват.