Скандал между ученичка и учителка разтърси 5-о СОУ "Георги Измирлиев" в Благоевград. Ученичката от 9-и "А" клас Каролина Дренкова нахлупи кошче за боклук върху главата на преподавателката си по химия Фронка Мавродиева, пише "Вяра".

Сцената се разиграла в сряда след часа по химия, в който учителката написала на Каролина двойка. Деветокласничката се вбесила от слабата оценка, която според нея била незаслужена и е в следствие на тенденциозно отношение и измислила нестандартен начин да си отмъсти. След края на часа пред смаяните погледи на съучениците си, тя най-демонстративно изсипала кошчето с боклук върху главата на Фронка Мавродиева. Нещо повече - Каролина решава да увековечи позорния акт за учителката и качва в профила си във Фейсбук видеоклипче, направено с телефона й.

"Г-жа Мавродиева се заяжда с мен непрекъснато и без повод. Когато влезе в часа ни по химия онзи ден, аз все още си дояждах закуската, купена по време на междучасието преди часа й. Пия лекарства и поради тази причина трябваше непременно да закуся. Учителката ми каза да изляза навън и ме нарече невъзпитана, въпреки че й обясних защо все още се храня. Тогава тя си позволи да нарече пред целия клас майка ми луда и я обвини, че не ме е възпитала добре. Затова взех решение да й нахлупя кошчето на главата. Г-жа Мавродиева не за първи път ме обижда публично, тя обижда и моите съученици с на-грозни думи. След като си доядох закуската, влязох в часа и тя поиска да ме изпита, аз я попитах защо точно мен, тя нищо не ми отговори, а само каза - ти си 12 номер, нали? Аз й казах - а, а тя каза - пиша ти двойка. Когато я попитах защо, тя ми отговори - ами просто така. Никой няма право да обижда родителите ми, винаги ще ги защитя", разказа Каролина, цитирана от "Вяра".

Съучениците й твърдят, че Каролина, която е от Марикостиново, е изключително добро момиче, отзивчиво и много отговорно. До този момент тя не се е забърквала в подобни скандали.

"Да, наистина в сряда имаше такъв случай, ученичката е извикана веднага при нас да обясни защо е постъпила по този начин, за случая са уведомени и родителите й, които пристигат в понеделник. Взели сме абсолютно всички мерки това да не се повтаря. Не разбирам само защо трябва да изнасяте случая в пресата. Една неправомерно написана двойка на ученичка в 9-и клас ли е най-важното нещо в държавата", троснато коментира зам.-директорката на училището Даниела Цветанова

От РИО Благоевград пък обясниха, че веднага се заемат с проверка на случая, за да установят кой е виновен и той ще понесе отговорността.