Шефове на големи български компании изчезват, изоставяйки бизнеса си за една седмица, за да се внедрят като стажанти, новобранци или просто обикновени работници в собствените си компании и да започнат работа от най-ниското ниво с единствената цел - да видят как бизнесът им работи отвътре и да опознаят служителите си. Това е новият за българския ефир риалити формат „Шеф под прикритие“, който зрителите на Нова ще гледат от 8ми февруари.

„Шеф под прикритие“ се радва на огромен зрителски интерес още от първото си излъчване преди повече от 5 години. Хитовото риалити е носител на 4 награди „ЕМИ“ за праймтайм формат и е най-гледаното риалити в историята на телевизията след премиерата му през 2010 година по американската телевизия CBS, която е гледана от над 38 милиона зрители.
Форматът внедрява под прикритие шефове на големи компании в собствените им фирми за седмица. За прикритието си шефовете се дегизират като стажанти или новобранци и трябва да изпълняват задълженията на обикновените работници в своята компания. Те поемат риска да напуснат комфортните си офиси, за да видят как компанията им функционира отвътре и да опознаят служителите си без обичайните бариери между шеф и подчинен. В края на тази емоционална седмицата, изпълнена с много екшън, неочаквани обрати и драматични изненади, те разкриват своята самоличност в лична среща среща със служителите. Дали различният поглед върху бизнеса им ще им донесе разочарование или удовлетворение, дали ще има повишени или уволнени служители зависи изцяло шефа.

В България хитовото шоу се снима за първи път и част от формата ще станат големи компании с над 200 служители, с голяма търговска или складова мрежа. Това са бизнеси, в които шефовете рядко познават някой от работниците си на най-ниските нива. Част от формата ще станат собственици на компании в сферата на услугите, бързото хранене и производството, които са стартирали бизнеса си от нулата и са го изграждали с цената на много усилия.

Как ще се справят шефовете с новите си задължения, изправени пред предизвикателството да започнат от най-ниското ниво в своята компания, ще разберем в първия епизод на „Шеф под прикритие“ на 8 февруари, точно 21:00 часа по Нова.