Четиризвездният хотел "Калиста" в курорта Старозагорски минерални бани дари на ученичката Мария Стоилова, която спаси живота на тролейбусния шофьор Филип Точев, безплатна карта, с която да ползва услугите на СПА-центъра на хотела. Така Мария, която тренира плуване, ще може да провежда своите тренировки в минералния басейн на хотела. В момента единственият общински закрит басейн в Стара Загора е в ремонт и Мария, заедно със своите съученици от Спортното училище се налага да пътуват чак до Сливен за своите тренировки на вода.
Картата, която получи Мария, е за двама. Тя обяви, че ще плуват заедно със своята съученичка Янка Петкова, която също като нея учи в Спортното училище и живее в дома да деца, лишени от родителски грижи, "Мария Терезия". Пак двете били и в тролейбуса, на чийто шофьор внезапно прилоша. Тогава Мария се втурнала да му помага, а Янка й правила път сред пътниците, за да стигне по-бързо до шофьорската кабина, тъй като двете се случили в задната част на возилото.
Маркетинг-мениджърът на хотел "Калиста" Виолета Недялкова връчи картата на Мария заедно с бански костюм за тренировки. Преди това й показа възможностите на СПА-центъра, а 15-годишното момиче не скри, че е впечатлено и че с удоволствие ще идва тук.