Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в Горнотракийската низина и по р. Дунав видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно умерен западен вятър. Ще продължи да се затопля. Максималните температури ще са между 10° и 15°, за София около 12°.Над планините ще е предимно слънчево, прогнозира дежурният синоптик на bTV. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, а на 2000 метра - около 2°.

В петък в сутрешните часове облачността над страната ще е разкъсана. През деня постепенно ще се увеличава и през нощта срещу събота на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 9° и 14°. В събота в сутрешните часове ще има значителна облачност, все още в североизточната част от страната на места ще има слаби превалявания от дъжд. По-късно над Западна България облачността ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

В неделя облачността и над останалата част от страната ще намалява, над много райони и до предимно слънчево. От югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите бързо ще се повишат. В понеделник и вторник ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево, затоплянето ще продължи.