Над 1000 протестиращи гръцки фермери затвориха граничен пункт "Кулата-Промахон" за неопределено време, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.
Протестиращите срещу данъчната политика на правителството се заканиха, че няма да мръднат от граничния пункт в продължение на дни, докато правителството на Ципрас не отмени плануваните промени, ощетяващи производителите на селскостопанска продукция.
„Не може на изкарани 100 евро правителството да ми взема 85, как ще живея с 15 евро, няма да мръднем от тук, ако трябва с дни ще стоим, каза пред БГНЕС Янис от село край Серес.
Влизането в България от гръцка страна бе преустановено в 11.45 часа, когато товарен камион блокира лентата за влизане в страната. По-късно той се премести напред, но мястото му зае жива верига от над 1 000 протестиращи.
40 минути по-късно бе преустановено и излизането от България в Гърция. Протестиращи донесоха чанове, граничният пункт заприлича на Сурва. Пред него бяха поставени бали слама, има джипове, натоварени със селскостопанска продукция.
Блокади има в цяла Гърция, и да минете от тук по някакъв начин, ще попаднете на друга блокада”, обясни Янис.
Според гръцките колеги, блокирани са пътища и пристанища в цялата страна.