Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2016 г. в размер до 34,1 млн. лв. Това съобщиха отправителствената информационна служба. Средствата се осигуряват за сметка на предвидените средства по централния бюджет за настоящата година и са за продължаване изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол.
Съоръжението е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница, цели опазване на държавната граница, която е и външна за Европейския съюз, и овладяване на бежанската вълна.
С друго постановление бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Комисията за финансов надзор за 2016 г. в размер на 1 632 000 лева за реализиране на дейностите, заложени в Националната програма за реформи „Европа 2020“ в областта на небанковия финансов надзор. 
Предстои КФН да организира преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователните дружества в страната. Той ще се извърши въз основа на методология за двата сектора, за чието изготвяне КФН ще възложи обществена поръчка. Предвидената сума е във връзка с необходимостта от изготвяне на методологията (методологии), която трябва да отчита спецификите на двата сектора, подлежащи на оценката.