Виждам един наръчник за убиване, който дава министерство на правосъдието. Псуваш, чупиш, нанасяш удари, така че да убиеш някого, след което си плащаш 2000 лева и излизаш на свобода. Това заяви пред bTV братът на убития Тодор от Враца - Ивайло."Законът позволява на брат ми да излезе с бокс, защото трябва да има някакво средство да се защити, след като тази кавга може да прерасне, а и е прераснала в побой", коментира той.

"Ако бях на негово място, аз също щях да изляза от колата. За мен той не е бил агресивен, не съм го виждал да налита на хора. Помагаше на много малки деца, всекидневно ходеше в един приют за кученца, където също оказваше помощ", разкри Ивайло.

"Рано или късно експертизата ще излезе. Причина със сигурност ще има. Но тя е свързана само и единствено със случката, която се разигра с брат ми. Това пак е убийство", категоричен е братът на починалия Тошко.

"Не съм тръгнала на работа все още, защото се страхувам от тези двама братя. Аз работя в центъра на Враца и не мога да минавам всеки ден и да ги гледам тези хора в очите", каза от своя страна майката на Тодор - Цецка.