Говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, отказа да отговори на въпроса дали държавният глава възнамерява да се жени отново, съобщи ТАСС.
"Няма да прекъсна традицията и да говоря за личния живот на президента. Никога не съм го правил и няма да го направя и в бъдеще", подчерта Песков на среща с журналисти.
В понеделник руски онлайн медии публикуваха съобщения, че бившата съпруга на Путин – Людмила, се е омъжила.Помолен да потвърди или отрече информацията, Песков отново отклони въпроса.
„Людмила Александровна е бивша съпруга на Владимир Владимирович. Двамата са разведени. Съответно нямам пълномощия да говоря за Людмила Александровна и личния ѝ живот, заяви говорителят на Кремъл.
Владимир Путин и съпругата му Людмила съобщиха, че се развеждат през юни 2013 г. след 30-годишен брак.
Тогава бившата първа дама сподели, че двамата почти не се виждат. Руският президентът пък обясни развода с това, че не всички са готови да се лишат от личен живот, каквото изисква ролята на брачен партньор на политик от неговия ранг.
През 2014 г., когато беше попитам от репортери ще има ли Русия нова първа дама, той се пошегува, че първо „трябва да се задоми Людмила и тогава ще мисли за себе си”.
Днес той твърди, че поддържа „добри, приятелски отношения“ с Людмила.
Путин е смятан за най-желания ерген на Русия, след като обяви развода си, но слуховете твърдят, че има връзка с олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева.