Върховният касационен съд окончателно оневини Цветан Цветанов. Трето наказателно отделение се е произнесло, че отхвърля протеста на прокуратурата и оставя в сила оправдателната присъда на Софийския апелативен съд по делото срещу Цветанов за отказа от подслушване, станало известно като делото за "шестте не".

С постановените от Цветанов в качеството му на вътрешен министър шест отказа или шестте "НЕ!!!", той не разрешава да бъдат приложени специални разузнавателни средства спрямо шефа на териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама заподозрени служители. Според обвинението Цветан Цветанов е сложил чадър над Тодоров.

Оказа се, че отказите са били обичайна практика при всички вътрешни министри. Цветан Цветанов е отказал подслушването заради опасност от разкриване на оперативните способи, т. е., защото съществува риск прилагането на специални разузнавателни средства да стане достояние на трети лица и така да бъде провалена оперативната разработка.

Това е последното от трите дела срещу шефа на парламентарната група на ГЕРБ. И по другите две той бе оправдан.