Френската актриса Жули Гайе, която беше набедена, че е любовница на френския президент Франсоа Оланд, заведе дело за "застрашаване на живота", съобщи съдебен източник.

Прокуратурата в Париж е започнала разследване по случая, което беше поверено на Бригадата за борба с престъпленията срещу личността, уточни същият източник, потвърждавайки информацията на вестник "Монд".

Прокуратурата в Нантер, парижка област, започна неотдавна разследване за "нарушаване на личния живот" след публикуването в списание "Клоузър" на снимка на Жули Гайе на 17 януари, една седмица след разкритията на списанието за връзката й с Оланд.

Разследванията са различни от гражданското дело за нарушаване на личния живот, по което 41-годишната актриса ще се изправи срещу представители на "Клоузър" на 6 март в Нантер. Разкритията на списанието от 10 януари се основаваха на откраднати снимки на Гайе и Оланд, които били снимани всеки път отделно пред парижко жилище, където редовно се срещали.

Една седмица по-късно списанието публикува нов брой, в който разкри, че връзката на президента с Гайе започнала преди две години.