Не съществува съветник с името Богданов в екипа на премиера. Това заяви медийният му съветник Севдалина Арнаудова пред Нова телевизия по повод разпространеното писмо от американски гражданин с твърдение, че съветник на Борисов с името Богданов му е поискал подкуп от 1 милион евро, за да помогне за приватизацията на "Химко" Враца. Не познавам познат на премиера с такова име, допълни още тя.
Според нея въпросното писмо е "съшито с бели конци". Свързахме се с посолството на САЩ - там такъв сигнал няма, американски гражданин не е търсил помощ от тях, допълни тя.
Това писмо постъпи в деловодството на МС на 15 януари. Започнахме да работим по него в 16 часа в петък, след като получихме въпроси от САшо Диков, поразровихме се, разказа Арнаудова. Още в петък прокуратурата трябваше да реагира и да отговори на писмото на Диков. Малко закъсняха, но всеки знае как да си върши работата, допълни тя.
"Всеки може да подаде сигнал както и където си иска. Оповестихме писмото, защото виждате как изглежда - лош български... Такова нещо се случва денонощно. Ако ви кажа какви писма получаваме в деловодството - дори и със заплахи. Затова и четем всяко писмо", разказа Арнаудова.
Не познавам съветник на премиера с името Богданов, заяви и Владимир Каролев, който е съветник на икономическия министър. Той разказа, че първият сигнал е изпратен до бившия министър Христо Иванов и той не е реагирал по същата причина - че писмото не е истинско.
Още на 20 януари в прокуратурата е постъпил сигнал от Ян Аронов с твърдения за корупционни действия, за получен от синдика подкуп и за поискан такъв от 1 милион евро, ведната той е разпределен за проверка във Върховна касационна прокуратура, съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. То е препратено до две прокуратури - Окръжна прокуратура Враца е започнала проверка за длъжностно престъпление, а Софийска градска прокуратура - за искания подкуп. Незабавно е поискана проверка и от ДАНС, която се е задействала.
На 25 януари е постъпил идентичен сигнал и от премиера, съобщи Арнаудова. Тя бе категорична, че прокуратурата е започнала работа по сигнала 5 дни преди "осветляването " му.