"Имаме данни, че на 19 февруари тези шпиц команди ще бъдат в София, за да предизвикат метеж, който ще има за цел да опорочи нашето шествие от паметника на Цар Освободител до паметника на Васил Левски", заяви на пресконференция председателят на Атака Волен Сидеров.

„Отсега предупреждаваме вътрешния министър за данните, които имаме. Ако не реагира, може би ще трябва да отидем до МВР да го изнесем оттам, защото той показва, че е съучастник на вандалщината, а не пазител на реда", каза Сидеров, предаде Фокус.

"Силно се замислям дали да съм начело на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси", заяви още Сидеров.

"Започвам да се съмнявам в смисъла на съществуване на такава комисия, която всъщност не може да направи нищо, ръцете й са вързани, коментира той. По думите му нито една институция, граждани, политици не се отзовават на поканите на комисията и нищо не се случва. "Превръща се в куха форма, след което силно се замислям дали въобще да съм начело на тази комисия или да се оттегля", посочи Сидеров.

Сидеров коментира и погрома на Джумая джамия в Пловдив по повод делото за карловската Куршум джамия, което се гледа от Пловдивския апелативен съд. „Очакваме обяснението на МВР и прокуратурата защо са бездействали срещу тази вандалщина. Надявам се на отговор от вътрешния министър защо негови служители са бездействали днес. Защо прокуратурата не се намеси, защо не се самосезира? Ще изпратим кадри и в прокуратурата, и в МВР", зарече се Сидеров.

Лидерът на Атака се възмути, че сехвърлят камъни срещу униформените, които си стояли и търпеливо ги понасяли. „Министър Йовчев дължи обяснение пред обществото защо неговите служители стоят безучастно и наблюдават варварство, вандализъм, побой, трошене на имущество", посочи Сидеров.

По думите му целият протест се опорочава и тези, които са протестирали, ще бъдат представени като варвари. Според Сидеров провокациите са платени, а зад тях „стоят кръгове, които плащаха вандалщините в центъра на София през лятото. Твърдим, че това са кръгове, свързани с ГЕРБ и с Борисов".