Димитър Сотиров оправдан по 4 от обвиненията - за раздаване на пари на бедни и ощетяване на Куклен с 1 млн. лева.


Една година условно с три години изпитателен срок и без право да заема ръководен пост от 6 години постанови пловдивският окръжен съд за бившия кмет на община Куклен Димитър Сотиров. След зрелищен арест, отстраняване от длъжност и три години дела ексуправникът беше оправдан по други 4 обвинения. Сотиров управлява два мандата общината, която се отдели от "Родопи".
Условната му присъда е за това, че в качеството си на длъжностно лице е раздал бюджетни средства в размер на 9820 лв. Сотиров твърди, че тези пари е предоставил на социално слаби за помощи и погребения. Съдът го оправда по обвиненията, че е присвоил 100 000 лева от общината и е склонил заместника си Иван Апостолов в нарушение на ЗОП да закупи бетон от определена фирма с цел да набави за себе си облага. Сотиров е оневинен и за поръчката по изграждане на канализацията на Куклен в размер на 1 012 557 лв.
Напълно оправдан е и заместникът му Иван Апостолов, че в качеството на помагач на кмета е нарушил служебните си задължения и е ощетил общината.
Димитър Сотиров е категоричен, че ще обжалва, защото искал да отпадне и условното му наказание. От прокуратурата се въздържаха да обявят дали ще протестират решението на съда.