Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов изпрати писмо до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода 27 юли 2009 г. – 13.03.2013 г. за посещенията на народния представител Делян Пеевски в сградата на Министерство на вътрешните работи.

В писмото си Цветанов заявява: "Във връзка с цитирани в публичното пространство справки на Министерство на вътрешните работи за посещения в сградата на МВР на народния представител Делян Славчев Пеевски, в качеството ми на народен представител от ПГ на ПП ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, се обръщам към Вас да ми бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода 27 юли 2009 г. – 13.03.2013 г. за посещенията на народния представител Делян Славчев Пеевски в сградата на Министерство на вътрешните работи".

Заместник-председателят на ГЕРБ моли към справката да бъде приложено заверено копие от регистрите на дирекция "Комендатура", с всички данни за посещения на Пеевски в МВР, за да може да бъде допълнително установено кои служители в сградата народния представител е посетил. "При необходимост се обръщам към Вас да ми бъде разрешен достъп до регистрационните дневници, за да се запозная лично със съдържанието, отнасящо се до тези посещения", посочва още Цветанов.