В интернет изтекоха някои от характеристиките на новия, по-малък „iPhone”, съобщи “Индипендънт” като се позовава на публикация в технологичното издание „9to5mac”

Пластмасовата обвивка на телефона ще е сходна с тази на „iPhone 5”, докато техническите спецификации ще са нещо средно между моделите 6 и 6s.
От „Apple” се надяват новия модел, който ще е междинен преди пускането на „iPhone 7”, да отговори на търсенето на клиентите, предпочитащи стария размер на смартфоните. Той беше изоставен при разработката на „iPhone 6”, който е значително по-голям от предшествениците си.

Легитимността на информациите в „9to5mac” се е потвърждавала многократно в миналото, припомнят от британския вестник. Според технологичния сайт, пуснатото миналата седмица видео с новия компактен „iPhone 6c” е фалшиво. На него очакваният апарат изглежда като смалена версия на обикновения „iPhone 6”.

Вместо да използват този дизайн, „Apple” ще сложат нови технически компоненти в дизайн, сходен с този на „iPhone 5s”. Единствената промяна ще са заоблените ръбове на обвивката, каквито има и „6”-цата.

Подобренията в спецификациите ще включват по-добра камера, чип за услугата „Apple Pay” и процесор като този на „iPhone 6”. Първоначалното име на разработката е “N69”, а пазарното му име най-вероятно ще бъде “iPhone 5se”, сочи вътрешната информация на „9to5mac”.

Компактният апарат няма да има сходства в дизайна с предстоящия „iPhone 7”, който се очаква да излезе през септември. Слуховете сочат, че „7” няма да има стандартен жак за слушалки, докато той ще бъде запазен в “iPhone 5se”.

Смартфонът ще идва в същото сребърно, „космическо сиво”, златно и розово-златно, каквито са вариациите на „iPhone 6s”.

Малкият iPhone ще бъде представен през март и пуснат в продажби малко по-късно, според слуховете. Вероятно „Apple” ще спре продажбите на „5s”, заменяйки го с новия телефон.