Протести в подкрепа на 13-годишната Лиза, която бе изнасилена от бежанци в Германия, се проведоха в цялата страна. Близо 500 човека от руската диаспора излязоха на улицата във Вилинген-Швенинген, хиляди пък се събраха на протестен марш в Минден. В Хановер около 300 руснаци се събраха пред сградата на кметството.Демонстрации се проведоха и в Берлин, Кьолн, Регенсбург и други градове. Всички демонстранти се обявиха срещу насилието и поискаха от властите да осигурят сигурността преди всичко на децата. Мнозина от участниците в митингите заявиха, че немската полиция провежда разследването неохотно, тъй като в престъплението са замесени бежанци, съобщава 1tv.ru. 

Хората подчертаха, че са излезли на улицата по своя инициатива и не принадлежат към никакви политически партии и обединения. 

Трагедията, която се случи в рускоезичното семейство и възникналото около нея информационно затъмнение привлече вниманието и на руското посолство в Германия. „Свързахме се със семейството, служителите ни разговаряха с родителите на момичето, със самата Лиза, с адвокатите и сега нямаме никакви съмнения, че става въпрос за престъпление от насилствен характер”, заяви прессекретарят на посолството Сергей Беляев.

Протестиращите обещаха да продължат да се борят срещу миграционната политика на немските власти.