"Няма решение за забрана на кръщенетата в църква нито на европейския парламент, нито от комисията, това не е в правомощията на Съюза, защото е вътрешна работа на всяка една държава. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.
"Ако е вярно това, че Паисий ще бъде заменен от Робинзон Крузо в българските учебници, то това е заличаване на българското самосъзнание, допълни депутатът и каза, че ако погледнем един учебник по история – там ще видим големи празнини.
Ако са верни тези неща, те са основание за оставка в министерството", коментира Джамбазки.
"Главният мюфтия е незаконно избран. Той е близък е до ислямистките кръгове и беше поставен начело с преврат", каза още евродепутатът.
Той коментира, че постепенно от името на вероизповеданието е отпаднало Българско главно мюфтийство и е останало само Главно мюфтийство. На джамиите надписите са на турски и на арабски, говорим за вероизповеданието на една част от българските граждани – те са българи мюсюлмани, не са турци. Скандално е, че това вероизповедание е оставено да бъде завзето от турския дианет.
"В Рибново местните ходжи пеят на български, населението там не знае турски, то дълги години беше оставено под диктата на един кмет.
Европейските ценности, които се опитват да ни набиват като заместител на традиционните национални ценности, като семейство, църква и др., които да се заменят с ценности като свободата на словото - къде ви е правото на информация, защо има заповед на кьолнската полиция да крие информация, да не задържа тези хора, каза Ангел Джамбазки.
В Западна Европа хората са удавени в собствените си фалшиви ценности.
Решението е затваряне на външната ни граница, екстрадация на всеки, който няма какво да прави тук. Имаме ли армия, имаме ли по закон задължение тя да брани националната ни граница, коментира още евродепутатът.