Силно земетресение беше регистрирано тази сутрин край бреговете на Испания. Трусът е бил в 6,22 часа българско време, а според американския геологически институт е бил с магнитуд 6,6. Европейският сеизмологичен институт съобщава, че земетресението е било с магнитуд 6,2.Епицентърът е на 160 километра югоизточно от Малага. Трусът е усетен по цялото крайбрежие на Андалусия и в Северно Мароко. Засега не е ясно дали земетресението е нанесло щети.

Центърът на труса е на 10 километра дълбочина. Епицентърът се намира на 157 километра източно от Гибралтар, на 81 километра северозападно от испанския анклав Мелиля и на 49 километра североизточно от мароканския град Тирханимин. Земетресението е регистрирано в 6:22 часа българско време.

Второ за часа земетресение е регистрирано в Средиземно море, неговият магнитуд е 5,3 по Рихтер, съобщава американската геологична служба USGS. 

Епицентърът на земетресението се е намирал на 86 км северозападно от автономния испански анклав на северноафриканското крайбрежие Мелиля. Земетръсното огнище е било на дълбочина 10 км. Трусовете се регистрирани в 5:34 часа местно време.

По-рано днес земетресение с магнитуд 6,2 бе регистрирано и на 65 км североизточно от мароканския град Ал Хосейма. Засега, няма данни за жертви и разрушения.