Рано тази сутрин оперативно-следствена група е претърсила не само офиса на шефката на ДФ "Земеделие" в Бургас Радостина Батанова, но и нейният дом.

Акцията е започнала около 6.30 ч. сутринта. По първоначални данни обискът е извършен от икономическа полициа по разпореждане на Окръжна следствена служба. Показаха ми заповед, но в такъв момент всеки би се стресирал, не обърнах внимание от кого е, каза пред "24 часа" Батанова.

Не знам какво търсеха, взеха всяко листче, на което съм написала нещо, допълни шефката на земеделската служба. В момента тя е в болнични.

Репортерска проверка показа, че в Окръжната и районната прокуратура на Бургас няма образувано досъдебно производство, свързано с Батанова. По закон държавното обвинение може да бъде информирано и след извършване на обиск, но това трябва да стане в рамките на 24 часа.

Радостина Батанова е дългогодишен служител в сферата на земеделието, оглавява фонда в Бургас още в края на 90-те години. Преди няколко години, по време на управлението на тройната коалиция, тя отново бе отстранена от длъжност, но след съдебни дела бе възстановена.
Земеделската шефка не е била разпитвана. Тя заяви, че няма да коментира акцията, докато не се посъветва с адвокат.

Бургаската служба на ДФ "Земеделие" днес е отворена. Кабинетът на Батанова е заключен, но не е запечатан. Служителката, която я замества, отказа коментар.