Спокойно можете да споделите на новия си партньор, че сте имали сексуална връзка с 10 човека преди него. Това сочат резултатите от британска анкета, цитирани от "Индипендънт".Повече от 1000 души са участниците в онлайн допитване на сайт за запознанства. Той попита какъв е идеалният брой досегашни любовници, който искаме да чуем от новия си партньор.

Между 8 и 12 е най-популярният отговор, посочен от 38% от жените и 37% от мъжете. Представителите и на двата пола се съгласиха, че 10 е златната среда - "нито прекалено много, нито прекалено малко".

Анкетата предполага, че хората с повече от 10 сексуални партньори са смятани за прекалено развратни, докато по-малко от 10 означава прекалено малък сексуален опит.

Мъжете са особено притеснени, ако жената до тях сподели, че е имала повече от 10 любовници. Всяко число над 20 пък се смята за отблъскващо, като това е допустима бройка според едва 3% от жените и 4% от мъжете.

Онлайн проучването е задало и опцията за отговора дали изобщо искаме да знаем колко сексуални връзки е имал партньора ни преди нас.

Това реално все още е най-предпочитаната опция, като само 35% от жените и 30% искат да знаят сексуалната история на партньора си.

Все пак от сайта за запознанства отчитат, че толерантността се увеличава и едва ли преди години отговорилите мъже биха приели толкова богата сексуална история на половинките си.