Софийската районна прокуратура повдигна обвинения срещу четирима от участниците в побоя в столичното 17-то СОУ.
Вчера родители и роднини на ученик нахлуха в училището и набиха момиче в класната стая. Причината – карало сина им да прави физически упражнения против волята му.
Днес от прокуратурата съобщиха, че в хода на образуваното по случая бързо производство като обвиняеми са привлечени 41-годишния баща Илиян Лепоев, майката на ученика – 39-годишната Гинка Лепоева, 45-годишната Аделина Сърбинска и непълнолетния А.К. за осъществено от тях в съучастие на посочената дата и място хулиганство - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, отличаващо се с изключителен цинизъм. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.
Прокуратурата е наредила задържане на бащата на ученика до 24 януари (неделя), когато Лепоев ще бъде изправен пред състав на Софийския районен съд за произнасяне по искането за неговото по-нататъшно задържане под стража.
Останалите трима обвиняемия са с определени по-леки мерки за неотклонение: „гаранция” в размер на 500 лева - за обвиняемите Гинка Лепоева и Аделина Сърбинска и „надзор на инспектор при детската педагогическа стая” спрямо непълнолетния съучастник.