Нови разкрития около смъртта на 18-годишния Тодор, който почина миналата седмица във Враца след свада на пътя с братята Иван и Десислав Дамянови. Служителят от Общински паркинги и гаражи Цветелин Милов е първият, който, независимо от близките, потвърждава, че 18-годишният Тодор е бит жестоко от братята Иван и Десислав Дамянови, след като момчето е излязло срещу братята с бокс.„Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те повече го биха, и в главата го удряха с плесници, ритаха го, в задното стъкло му удариха главата. По-слабият брат с крак удари лявото странично огледало", спомня си очевидецът Цветелин Милов, цитиран от bTV.

Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, става спорна.

Междувременно днес и мъжът, оказал първа помощ на момчето след свадата, застана с лицето си пред камерите. Мариян Иванов твърди, че не е видял братята да се бият, но е видял как познат на момчето слязъл от такси и взел бокса от ръката на Тодор. 

„Към момента, в който аз пристигам тук, виждам следната ситуация - Десислав със затворено, посинено око, след минута-две вече имаше оток, Иван беше с разбита уста, Тодор в средата стоеше, беше му доста забавно, аз, когато се обадих на 112, той започна да вика: „Айде, да идва тази полиция по-бързо”.

Мариан твърди още, че когато майката на Тодор пристигнала, започнала да се кара на сина си, че за пореден път проявява агресия.

„Чувам майка му как му крещеше: „Стига бе, не ти ли писна, само скандали”, той вика: „Виж какво ми направиха колата ма, виж ми огледалото”, каза още спасителят.